Digitalt: Sista Droppen. Belarus(sia)

Dramaten

Senast uppdaterad 2020-10-30

Beskrivning
Just nu pågår läsningar över hela världen av Andrej Kurejtjyks aktuella pjäs Sista droppen. Belarus(sia), engelsk originaltitel Insulted. Belarus(sia), som skrivits mitt under protesterna i Belarus. Läsningarna sker till stöd för de människor som protesterar på gatorna i Belarus, och landets teaterbransch.

Andrej Kurejtjyk är en välkänd dramatiker i Belarus. Han är också verksam som filmmanusförfattare och som producent. Hur är det att i dramatisk form skildra en revolution medan man är mitt uppe i den?

I Kurejtjyks pjäs skildras ett land som efter 26 år av diktatur kämpar för en demokratisering. Vi möter sju människor och får ta del av deras upplevelser under den första månaden av den belarusiska revolutionen. Personerna vi möter har verkliga förebilder och i vissa karaktärer kan man ana såväl tidigare som nuvarande belarusiska ledare. Andra är mer okända medborgare som med stort mod – och ibland till priset av sin frihet eller i vissa fall även sina liv – vågat trotsa den sittande regimen.

Föreställningen framfördes den 27 oktober och finns nu tillgänglig att se digitalt via Dramaten Play. 

Läs mer om föreställningen här 

Klicka här för att komma till Dramaten Play

HITTA HIT

Tunnelbana:
T-bana Östermalmstorg eller Kungsträdgården.

Buss:
Bussar 2, 54, 55, 69

Spårvagn:
Spårvagn nr 7

Bil:
P-hus Birger Jarlsgatan 6 och Grev Turegatan 25.
Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperNej
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU