Digital föreställning: De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

Unga Klara

Senast uppdaterad 2021-01-15

Beskrivning
Digital premiär för teaterföreställningen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. På publikens begäran! 

Mellan den 13 januari och den 31 mars kan du bänka dig var som helst i världen och uppleva den filmade versionen av teaterföreställningen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar Du streamar den digitala versionen till en kostnad av 100 kr via den här länken.

Unga Klara presenterar De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, efter den Augustprisbelönade romanen av Johannes Anyuru.

Handlingen utspelar sig i en närliggande framtid där samhällsutvecklingen lett till en djupgående fascism, ett samhälle präglat av rädsla och segregation där delar av befolkningen fösts ihop i övervakade inhägnader och fråntagits sina medborgerliga rättigheter. 

Dramatikern och regissören Farnaz Arbabi, som tidigare har dramatiserat berättelser ur ett historiskt perspektiv, förflyttar sig nu in i det framtidsteoretiska. Hur ser den morgondag ut som vi skapar idag? Vad kan vi lära oss av att se framåt?

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar hade urpremiär på Unga Klara hösten 2020 och är ett samarbete med Uppsala stadsteater. Föreställningen lovordades av både press och publik.  Läs mer här!

HITTA HIT

Unga Klara ligger i Kulturhuset Stadsteaterns bottenvåning, med entré från Sergels torg.
Tider

13/1 2001–31/3 2021 Öppet dagligen.

Kostnad

Pris: 100 kr.

Info
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU