Dessertprovning med Daniel Roos

Nobel Prize Museum

Senast uppdaterad 2021-11-19

Beskrivning
Välkommen till en kväll på Nobel Prize Museum där konditorn Daniel Roos tar med besökarna på en smakrik dessertprovning med influenser från Nobelbanketten. 

Enligt Daniel Roos ska en dessert eller tårta inte bara tillfredsställa smaklökarna. “Den allra första tuggan är visuell, och den är minst lika viktig som smakupplevelsen. Desserter ska vara lika estetiskt som gastronomiskt tilltalande”. Roos ansvarade för Nobelbankettens dessert sex år i rad mellan 2014 – 2019 som innefattade allt från karamelliserade Fridaäpplen och Frostig blåbärsbavaroise till citrontimjan och friterat rispapper.

Under kvällen får vi följa med Daniel Roos under en kulinarisk resa där han förklarar processen med förberedelser, provlagningar och provsmakningar när han utvecklar sina unika desserter. Här får vi även tillfälle att provsmaka ett antal desserter med anknytning till hans år som konditor för Nobelbanketten.
Kostnad

Pris: 350 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU