De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

Unga Klara

Senast uppdaterad 2020-10-13

Beskrivning
Obs! Premiären framskjuten till den 29 oktober!

Urpremiär! Johannes Anyurus roman "De kommer att drunkna i sina mödrars tårar" är en science fiction-thriller om hopp och hopplöshet i dagens Europa, om vänskap och svek, och om terrorns och fascismens teater. Handlingen utspelar sig i en närliggande framtid där samhällsutvecklingen lett till en djupgående fascism, ett samhälle präglad av rädsla och segregation där delar av befolkningen fösts ihop i övervakade inhägnader och fråntagits sina medborgerliga rättigheter. Boken som kom ut 2017, blev en stor kritiker- och försäljningssuccé, belönades med Augustpriset och har översatts till en rad olika språk.

Dramatikern och regissören Farnaz Arbabi, som tidigare har dramatiserat berättelser ur ett historiskt perspektiv, förflyttar sig nu in i det framtidsteoretiska. Genom en förstärkning och förlängning av samhällsutvecklingen hoppas hon kunna åskådliggöra nutiden. Hur ser den morgondag ut som vi skapar idag? Vad kan vi lära oss av att se framåt?

Hur ser den morgondag ut som vi skapar idag? Den 29 oktober är det urpremiär, för att sedan spelas hela hösten på Unga Klara.

HITTA HIT

Unga Klara ligger i Kulturhuset Stadsteaterns bottenvåning, med entré från Sergels torg.
Tider

När: pågår t.o.m. 19 december.

Kostnad

Pris: vuxen 275 kr, pensionär 220 kr, student 150 kr, under 26 år 100 kr.

Info
Karta

VECKANS UTVALDA HEMMATIPS!