Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore

Fåfängan

Senast uppdaterad 2019-09-05

Beskrivning
Rootsy-legendarerna Dave Alvin och Jimmie Dale Gilmore har varit vänner i 30 år, men det var helt nyligen de kom på att de aldrig skapat musik tillsammans. Så för två år sedan bestämde de sig för att göra något åt den saken och började skriva låtar och sjunga tillsammans. 2018 släpptes det gemensamma albumet "Downey to Lubbock" och sedan dess har herrarna turnerat flitigt i USA. Nu kan vi med illa dold stolthet berätta att Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore med band kommer till Sverige för en kort turné!

Texas-födde Gilmore har två gånger utnämnts till 'Country Artist of the Year' av ansedda Rolling Stone. Han var med i mytomspunna The Flatlanders och har även gjort en rad hyllade soloalbum. Och han hade inte minst en roll som bowlingspelare i bröderna Cohens kultklassiker The Big Lebowski.

Dave Alvin kommer från Kalifornien och gjorde sig ett namn i The Blasters. Efter tiden med The Blasters har Alvin gjort en rad fina soloplattor där han visat sig behärska rotmusikens alla varianter, från country och blues till svettig rock 'n' roll.
Kostnad

Förköp: 295 kr. Biljetter i dörren: 350 kr.

Info
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!