Inställd - DANSK DANSETEATER / PONTUS LIDBERG (DEN) SIREN

Dansens Hus – Stora scen

Senast uppdaterad 2020-03-16

Beskrivning
På grund av den danska regeringens nya restriktioner har kompaniet tyvärr inte möjlighet att komma till Stockholm. Aktuell information från Dansens hus med hänsvisning till Coronaviruset.

Mitt på scenen – ett akvarium fyllt med vatten. I och omkring – begär som aldrig kommer att stillas, om längtan, ensamhet och sirenens sång som en källa till impulsiv kreativitet.

Vi känner till berättelsen om Odysseus som motstår sirenernas sång genom att hälla vax i sina egna och hans sjömäns öron. I Pontus Lidbergs ”Sirens” har temat flyttats till en samtida vattenvärld där den magiska sången inte bara bär med sig ond bråd död, utan även är en oberäknelig skaparkraft som en inte vill leva utan.  Hur hanterar du längtan efter något du aldrig kan få? Och hur bär du ensamheten som följer i det otillfredsställda begärets spår?

I Pontus Lidbergs vattenvärld blir filmprojektioner och animationer av Jason Carpenter dialogpartner med dansarna. Vatten, fysiskt och i bilder, skapar en marin värld, som bildar fonden till både hjältens tragedi, men möjligtvis också katharsis?

HITTA HIT

Dansens Hus ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det cirka tio minuters promenad.
Kostnad

Pris: 97–345 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN