GISELLE

Dansens Hus

Senast uppdaterad 2019-04-03

Beskrivning
Nypremiär 6 september 2019. 

2014 drabbade Dada Masilo Stockholmspubliken med sin explosiva tolkning av Svansjön. Nu kommer hon tillbaka med en ny klassiker Giselle.

Giselle har sydafrikanska storstjärnan Dada Masilo hittat en ny klassiker att dissekera och twista. Med sydafrikanska glasögon blir 1800-tals baletten en uppdaterad  berättelse om krossade hjärtan, feminism och hämnd. Eller som hon själv säger ”It will NOT be a pretty ballet”.

Giselle är Dada Masilos fjärde tolkning av en stor klassiker. Först ut var Romeo och Julia (2008) – ett ambitiöst projekt för den då blott 23-åriga Masilo.
2009 gjorde hon Carmen och 2010 Svansjön, som presenterades 2014 på Dansens Hus för en hänförd publik.

Masilo har engagerat den sydafrikanske kompositören Philip Miller för att göra ett musikaliskt landskap  med såväl klassisk harpa och cello som afrikanska slagverk och sånger. Inspirerat av Adolphe Adams originalmusik.
Dansarna är samtliga sydafrikanska artister varav flera var med i Svansjön 2014. På scenen i titelroll dansar Dada med sin fascinerande och starkt särpräglade stil.
Dada Masilo’s Giselle är ett beställningsverk av The Joyce Theater’s Stephen and Cat

HITTA HIT

Dansens Hus ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det cirka tio minuters promenad.
Tider

När: 6 september-4 oktober.

Kostnad

Pris: 150– 300 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

WELMAS FAVORITER JUST NU!