GISÈLE VIENNE - CROWD

Dansens Hus – Stora scen

Senast uppdaterad 2019-08-26

Beskrivning
Med utgångspunkt i ritualer och firanden från både dåtid och nutid samlar Gisèle Vienne i ”Crowd” 15 unga människor på scenen i ett koreograferat rave.

Ett hängivet partygäng i en brun gegga av jord, alla på jakt efter extas. En kollektiv eufori med böljande kroppar och flyktiga känslor av kärlek, intimitet, våld och rus.

Gisèle Vienne har alltid fascinerats av människans mörka vrår. Av våld, manipulation och dominans.
” Erotik, död, våld… detta är frågor som rör oss alla. Frågor som kan störa oss – till och med äventyra helt vårt samhälle beroende på hur vi väljer att uppleva dom.”

Hennes bakgrund innehåller både musik, filosofi, dans och dockteater. Som koreograf har hon aldrig väjt för det obehagliga och frånstötande. Hon har bland annat utforskat en seriemördares brott, satt en ung konståkare som spök-astronaut och tvingat ut fyra karaktärer i en hotande mörk skog.

I ”Crowd” samarbetar hon, som många gånger tidigare, med elektromusikern Peter Rehberg och med den amerikanske författaren Dennis Cooper

HITTA HIT

Dansens Hus ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det cirka tio minuters promenad.
Kostnad

Pris: 97-345 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN