Coraline

Folkoperan

Senast uppdaterad 2020-01-20

Beskrivning
Coraline är en äventyrsopera för unga från 9 år baserad på Neil Gaimans fantasyklassiker. Musik av Mark-Anthony Turnage, en av vår tids mest framförda tonsättare. Alla sjunger såklart på svenska!

Den 11-åriga flickan Coraline har nyligen flyttat in i ett nytt hus tillsammans med sina snälla men självupptagna föräldrar. Det nya huset visar sig rymma en spegelvänd värld, där allt ser ut precis som vanligt förutom att alla har knappar istället för ögon. Den andra världen verkar först ha allt som Coraline önskar sig; uppmärksamma och lekfulla föräldrar, godare mat och roligare leksaker. Trots allt är det något som skaver. Hon hör mystiska barnröster, och Den andra mamman uppträder plötsligt väldigt underligt. Och var har hennes riktiga föräldrar egentligen tagit vägen? Coraline inser att hon är den enda som kan göra något. Hon måste bryta förbannelsen för att rädda sina föräldrar och se till att inte själv bli fast där för alltid.

Coraline är en internationell samproduktion med The Royal Opera House (UK), Theater Freiburg (DE), L’Opera de Lille (FR) och Victorian Opera Company (AUS).

HITTA HIT

Tunnelbana:
Mariatorget, uppgång Torkel Knutssongatan

Buss:
Buss 4, hållplats Hornsgatan/Rosenlundsgatan
Buss 74 och 66, hållplats Krukmakargatan
Buss 57, hållplats Mariatorget

Pendeltåg:
Södra station, gå 700 meter
Kostnad

Pris: 295 – 590 kr, pensionär 10% rabatt, student och alla upp till 26 år 50% rabatt.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN