COLIN DUNNE - CONCERT

Dansens Hus – Stora scen

Senast uppdaterad 2019-08-26

Beskrivning
Concert utforskar irländske stjärndansaren Colin Dunne musiken från den gåtfulla musikern Tommie Potts (1912-1988) – en kontroversiell pionjär inom den irländska folkmusiken som bröt upp rytm och melodi som ingen tidigare vågat.

En skivspelare, ett piano, dansskor, stora träskivor, en fiol. Dunnes nakna fotsulor vispar mot scenens playwoodskiva. I Jeffrey Weeters svartvita film ser vi den åldrande Potts spela och prata. Tillsammans med Dunne blir det en dialog genom tid och rum mellan två konstnärer som båda pushar och pressar gränserna för sina konstarters regler och konventioner.
Det är nu snart 20 år sedan Colin Dunne första gången hörde Potts musik. Ett möte med en själsfrände. Potts bände och bråkade med musiken. Dunne med dansen.Efter många år som stjärna i den världsberömda irländska föreställningen Riverdance ville Dunne något annat. Han sökte en ny väg i sitt verk Out of time 2008, föreställningen hade stor succé och turnerade i Sverige 2013.

Concert
 är en hyllning där Colin Dunnes vistas i den legendförklarade Tommie Potts universum. På scenen finns en skivspelare med ett exemplar av Potts enda ikoniska album The Liffey Banks. Musik

Föreställningslängd: ca 55 min

HITTA HIT

Dansens Hus ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det cirka tio minuters promenad.
Kostnad

Pris: 97-345 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN