NÄSS (FOLK)

Dansens Hus

Senast uppdaterad 2019-08-14

Beskrivning
Näss har fötts ur kontraster. Mellan olika tidsepoker, framåtriktad modernitet och hårt fastlåsta traditioner och mellan det jordiska och det spirituella.
Fouad Boussouf, koreograf, dansare och grundaren till Cie Massala, intresserade sig för de här motpolerna, och i ”Näss” låter han dom samspela på ett synnerligen energiskt och smittande sätt.

En stor inspirationskälla till Näss är olika typer av marockanska folkdanser. Allt från krigsdanserna taskiouine och reggada med sina rytmiska trumslag, till ahidous, en mer festlig dans med tamburin och kollektiva handslag.

När dessa danser möter, spelar och blir ett med Parisförortens hiphop – blir det en fusion av de sju dansarnas energier och kroppar. Med hög teknisk skicklighet låter de oss se kraften och konflikten i att komma samman.

PS. VISSTE DU ATT….Nass (näss) betyder folk på arabiska. Titeln hänvisar till den marockanska folkmusikgruppen Nass el Ghiwane, en legendarisk grupp som ibland kallas ”The Rolling Stones of Marocco”. Gruppen var bland de första  i Marocko att introducera moderna västerländska instrument samtidigt som de inspirerades av den antika Gnawa-musiken.

Föreställningslängd: 55min

HITTA HIT

Dansens Hus ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det cirka tio minuters promenad.
Kostnad

Pris: 97-345 kr

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!