ÅRSTA FOLKETS HUS TEATER: Chris Kraus (USA) i samtal med Jenny Tunedal

Kulturhuset Stadsteatern

Senast uppdaterad 2018-12-04

Beskrivning
Möt Chris Kraus, kultförfattaren som gav oss I love Dick. Kraus är författare, konstnär, filmskapare, redaktör, kritiker och professor i kreativt skrivande, bosatt i Los Angeles. Hos oss i samtal med Jenny Tunedal.

Kraus har en bakgrund i New Yorks vitala konst- och performancescen under sjuttiotalet, och är i dag redaktör på förlaget Semiotext(e) – tillsammans med Hedi El Kholti och Sylvère Lotringer. 2019 är Kraus aktuell med den svenska översättningen av Summer of Hate.

Jenny Tunedal är en svensk poet, översättare och litteraturkritiker.

Om Summer of hate
2005 vaknar Catt Dunlop upp ur en gastkramande och berusande BDSM-lek som fört henne nära döden, och kör hela vägen till Albuquerque. Hon ska investera sina pengar i fastigheter och hitta något som liknar ett "riktigt liv". Allt hon gjort som konstkritiker och gästprofessor är egentligen ett chiffer för något annat.

Summer of Hate utspelar sig i en amerikansk underklassvärld av pånyttfödd kristendom, självhjälp och crack. En blandning av road novel och existentiell noir-roman, som skildrar en politisk verklighet genom filtret av en belägrad romans. Ett hyllat verk från en av USA:s i dag mest spännande författare, i svensk översättning av författaren och kritikern Jenny Högström.

HITTA HIT


Tider

När: 3/6 kl. 19.

Kostnad

Pris: 110 - 140 kr

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!