Birkagården

Kulturhus & andra häng

Senast uppdaterad 2021-02-18

Tider

Se hemsidan för öppettider.

Beskrivning
Stiftelsen Birkagården grundades 1912: Målet med verksamheten, nu som då, är att skapa mötesplatser för alla åldrar där det finns gemenskap och glädje i en mängd olika aktiviteter. Idag driver stiftelsen förskola, fritidsklubb, sagoverkstad, kollo samt kursverksamhet för barn och vuxna.

Vi anordnar även kulturlördagar för familjer och olika typer av event med ett blandat utbud aktiviteter. Våra samarbetspartners är Stockholms stad, ABF Stockholm samt Sveriges hemgårdar.

”Birkagården vill bereda människor från olika arbetsområden och samhällslager tillfälle att mötas som likar och dela med sig till varandra av sin livserfarenhet".Orden, som beskriver stiftelsens syfte, kommer från grundarna Natanael Beskow och Ebba Pauli.

Birkagården har sedan starten funnits i Birkastan, en del av Stockholms innerstad. Lokalerna ligger  på Karlbergsvägen 86. ​Här huserar även Birkagårdens folkhögskola.

​Elsa Beskow, gift med Natanael, är känd som en av Sveriges främsta barnboksförfattare. I Birkagårdens sagoverkstad, "Blomsterfesten," får barn leka i en kul och inspirerande miljö som bygger på Elsa Beskows sagor.

HITTA HIT

850 meter till Sankt Eriksplan (Tunnelbana).
Buss 53 mot Karolinska (Hållplats Norra Stationsgatan).
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta
Allt som händer — Birkagården

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU