Biologiska mångfaldens dag

Bergianska trädgården

Senast uppdaterad 2020-05-15

Beskrivning
Välkommen till Bergianska trädgården för att på egen hand fira Internationella dagen för biologisk mångfald. Ta en promenad längs Mångfaldsstigen med hjälp av en kartfolder. Var rädd om naturen och om varandra – vänligen håll avstånd till andra personer.

Ett av Bergianska trädgårdens huvudsyften är att sprida kunskap och information om biologisk mångfald. Trädgårdens levande växtsamlingar består av tusentals arter.

Under dagen kan du på egen hand gå en mångfaldspromenad i Bergianska trädgården. Promenadslingan har 15 stationer som skildrar den biologiska mångfalden i området. Vänligen visa hänsyn till andra besökare genom att hålla två meters avstånd till andra personer. En kartfolder kommer att finnas vid entrén till Edvard Andersons växthus. Den kommer också att gå att ladda ner digitalt.

När: Internationella dagen för biologisk mångfald firas varje år den 22 maj. Mångfaldsstigen kommer dock att finnas tillgänglig under hela Kristi himmelsfärdshelgen 21–24 maj.

HITTA HIT

Tunnelbana+buss:
Tunnelbana eller Roslagsbanan till Universitetet.
Buss 50 till Bergiusvägen eller buss 540 till Frescati.

Bil: Roslagsvägen eller E18 till Frescati, avfart vid Naturhistoriska riksmuseet. 
Kostnad

Entréavgift till växthusen. Edvard Andersons växthus: vuxen 80 kr. Victoriahuset: vuxen 20 kr. Två barn 0-17 år gratis i sällskap av betalande vuxen (gäller båda växthusen).

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN