Bergrummet - Stockholm Toy Museum

Museum

Senast uppdaterad 2020-07-07

Tider

Öppettider: tis–fre 10–17. Ändrade öppettider: 29/6–30/8 mån stängt, tis–fre 10–17, lör–sön stängt.

Beskrivning
Närmare 40 000 leksaker och serieoriginal har  flyttat  från Tidö Slott och fått  nytt liv i det underjordiska Stockholm Toy Museum i Bergrummet på Skeppsholmen mitt i Stockholm. Välkommen till ett modernt föremålsmuseum med leken och leksakerna i fokus.

Vi ser våra leksaker och serieoriginal som speglar av sin samtid. Med hjälp av nytänkande gestaltning och modern teknik sätter vi leksakerna i sitt historiska sammanhang och delar med oss av deras spännande historier. I Stockholm Toy Museum vill vi ge besökare i alla åldrar en chans till återblick i sin egen och sina förfäders barndoms leksakslåda, och inspirera till möten mellan alla människor och över generationsgränserna.

SOMMAREN 2020
Vi har öppet med vissa restriktioner och med begränsade öppettider, generellt tisdag -fredag 10-17, men se våra sociala medier för eventuella ändringar. Tänk på att hålla avstånd till andra och besök oss bara om du är helt frisk.

HITTA HIT

Ta tunnelbanans blå linje till Kungsträdgården och gå därifrån, busslinje 65 till station Östasiatiska museet eller Djurgårdsfärjan från Slussen till Skeppsholmen och gå därifrån. 
Kostnad

Entré: vuxen 140 kr, pensionär 110 kr, student 90 kr, barn 90 kr.

Info
Karta
Allt som händer — Bergrummet - Stockholm Toy Museum

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN