Bergrummet - Stockholm Toy Museum

Museum

Senast uppdaterad 2020-09-13

Tider

Öppettider: ons–sön 10–17.

Beskrivning
OBS! Med anledning av Covid-19 har Stockholm Toy Museum för tillfället öppet onsdag-söndag 10:00-17:00.  Vi har ställt fram handdesinfektion på utvalda ställen i museet, och ser till att ingen trängsel uppstår.  Du behöver inte boka plats, vi har stora ytor, så det är lätt att hålla avstånd ändå. Vi står för utrymmet, ni håller avståndet!
Följ uppdaterad information på www.toymuseum.se

Närmare 40 000 leksaker och serieoriginal har  flyttat  från Tidö Slott och fått  nytt liv i det underjordiska Stockholm Toy Museum i Bergrummet på Skeppsholmen mitt i Stockholm. Välkommen till ett modernt föremålsmuseum med leken och leksakerna i fokus.

Vi ser våra leksaker och serieoriginal som speglar av sin samtid. Med hjälp av nytänkande gestaltning och modern teknik sätter vi leksakerna i sitt historiska sammanhang och delar med oss av deras spännande historier. I Stockholm Toy Museum vill vi ge besökare i alla åldrar en chans till återblick i sin egen och sina förfäders barndoms leksakslåda, och inspirera till möten mellan alla människor och över generationsgränserna.

HITTA HIT

Ta tunnelbanans blå linje till Kungsträdgården och gå därifrån, busslinje 65 till station Östasiatiska museet eller Djurgårdsfärjan från Slussen till Skeppsholmen och gå därifrån. 
Kostnad

Entré: vuxen 140 kr, pensionär 110 kr, student 90 kr, barn 90 kr.

Info
Bra att veta
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta
Allt som händer — Bergrummet - Stockholm Toy Museum

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN