Barbie i Bergrummet

Bergrummet

Senast uppdaterad 2019-03-04

Beskrivning
Bergrummets vårutställning välkomnar både barn och vuxna till en dockvärld full av nostalgi, glamour, girlpower och lekfullhet.

Huvudpersonen i utställningen är den evigt  ungdomliga, alltid trendiga,egensinniga och karriärbyggande 60-åringen Barbie. Hennes väg att bli en av världens mest kända leksaker och samlarobjekt har varit kantad av beundran och kärlek blandad med kritik mot kroppsideal och hennes roll i samhället. 

Utställningen berättar Barbies historia och även om några andra dockor som har genom åren blivit inspirerade av henne.  Besökare får även möjlighet att beundra hundratal Barbiedockor som samlarobjekt, som en modeikon och som yrkeskvinna med stöd av
partner Ken och deras kompisar. 

Barnen får leka och möblera om i flera hus på
Dockhusgatan och även klä ut sig så som man vanligtvis gör med dockorna. I samarbete med medlemmar från Barbieringen visas många rariteter och samlarobjekt upp på den gigantiska catwalken på modevisningen.

HITTA HIT

Ta tunnelbanans blå linje till Kungsträdgården och gå därifrån, busslinje 65 till station Östasiatiska museet eller Djurgårdsfärjan från Slussen till Skeppsholmen och gå därifrån. 
Kostnad

Entré: vuxen 140 kr, pensionär 110 kr, student 90 kr, barn 90 kr.

Info
Karta

WELMAS FAVORITER JUST NU!