Utställning: Bakom hörnet vindens jojk

Sven-Harrys konstmuseum

Senast uppdaterad 2021-02-10

Beskrivning
I den aktuella utställningen ​Bakom hörnet vindens jojk​ kan ett avlägset och samtidigt närbeläget geografiskt och kulturellt landskap förnimmas – Sápmi. Utställningen är förlängd och pågår till den 22 augusti 2021. 

Museet är öppet! För att göra ditt besök så tryggt som möjligt begränsar museet antalet besökare i museet. Läs mer här för aktuell information om museets åtgärder  för att göra ditt besök tryggt, med anledning av pandemin.

Ett vindpinat ansikte i midnattssol, en brädhög under presenningar på en stökig bakgård, storskalig industri, avtryck i marken som berättar om tillhörighet. Duchamps flasktork, käkben från ren sammansatt i protest, blåsväder i en mobiltelefon, Orion över vägen en kolsvart dag, en ekorrsvans, funktionsplagg och kalfjäll är fragment av berättelser som oavsett tid och rum återfinns i utställningen. En kontrastrik och komplex tillvaro återkommer om vartannat genom det svåra, sköna och humoristiska i verk som alla bär på flera lager av Sápmi. Verk som talar om både det specifika och allmänmänskliga – konkret och samtidigt föränderligt ogripbart.

Utställningen cureras av Carol

HITTA HIT

Tunnelbana:
Gå ut genom uppgången märkt Odenplan och följ Odengatan förbi Gustav Vasa Kyrka. Sväng vänster på Dalagatan och passera parken, så har du Eastmansvägen till höger.
Eller åk till S:t Eriksplan. Gå genom Vasaparken. Guldhuset ser du genom lekplatsen mitt i parken.
Buss:
Buss 4. Gå av vid Vasaparken Guldhuset syns på håll.
Buss 50 mot Stora Lappkärrsberget. Gå av vid Sabbatsbergs sjukhus.
Tider

Öppettider: 9/10 2020–2/5 2021 ons–sön 11–17.

Kostnad

Entré: vuxen 130 kr, pensionär 90 kr, student 90 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU