ÅRSTA FOLKETS HUS TEATER: Michael Ondaatje (CAN) i samtal med Sofia Nyblom

Kulturhuset Stadsteatern

Senast uppdaterad 2018-11-20

Beskrivning
Möt poeten och författaren Michael Ondaatje i samtal med Sofia Nyblom. Ondaatje debuterade 1967 med diktsamlingen The dainty monsters. Sedan dess har han gett ut ett stort antal romaner, bland andra Den Engelska Patienten (1992), som senare blev film, samt en rad diktsamlingar. Han har även skrivit för film och teater.

Michael Ondaatje är aktuell med nya romanen Lyktsken som kommer ut 2019. Han har tilldelats den högsta hedersutmärkelsen av Kanada samt fått ett stort antal priser; som Booker Prize och Giller Prize. Michael Ondaatje är född i Colombo, Sri Lanka och flyttade till Kanada 1962.

Sofia Nyblom är kulturjournalist, radioproducent, kritiker i Svenska Dagbladet och även producent till ett antal musikfilmer för SVT. Bland annat har hon gjort tv-dokumentären Orfeus röst där hon följde koreografen Mats Eks operadebut.

Om Lyktsken
I London efter krigsslutet blir tonåringarna Nathaniel och Rachel övergivna av sina föräldrar, som i all hast måste lämna staden. Ansvaret för att ta hand om syskonen faller på en man de aldrig tidigare träffat. Han kallas Nattfjärilen och framstår omedelbart som en synnerligen olämplig beskyddare av två ungdomar. Nathaniel och Rachel misstänker att han är kriminell, och blir än mer övertygade när de lär känna hans excentriska vänner, som samtidigt skapar en viss trygghet.

En samling män och kvinnor med en gemensam historia av kriget som alla, på sitt sätt, verkar ha bestämt sig för att skydda dem. Men är de vuxna verkligen vilka de påstår sig vara och från vad behöver ungdomarna skyddas? När Nathaniel i vuxen ålder försöker förstå åren efter kriget och hans mors roll i det, är hans minnen bedrägliga och familjens hemligheter djupt fördolda.

HITTA HIT


Kostnad

Pris: 110 - 140 kr

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!