ÅRSTA FOLKETS HUS TEATER: Chigozie Obioma (Nigeria) i samtal med Yukiko Duke

Kulturhuset Stadsteatern

Senast uppdaterad 2018-11-20

Beskrivning
Möt den prisade nigerianske författaren Chigozie Obioma i samtal med Yukiko Duke. När debuten Fiskarmännen kom ut 2015 hyllades den av kritiker världen över och nominerades till Booker-priset.

Chigozie Obioma föddes i Nigeria 1984 och är verksam i USA som professor i litteratur och kreativt skrivande på University of Nebraska-Lincoln. Han har kallats arvtagare till Chinua Achebe och utsetts av Foreign Policy till en av "100 globala tänkare". Chigozie Obioma är under 2019 aktuell med Minoritetsorkestern

Yukiko Duke är kulturjournalist, författare, översättare och moderator. Hon är redaktör på Vi Läser, har en egen youtube-kanal, är litteraturkritiker på SvD och har varit konstnärlig ledare för Stockholm Literature.

Om Minoritetsorkestern
Chigozie Obioma är tillbaka med en ödesmättad Romeo och Julia-historia om en fattig bondpojke och den passionerade kärlek som förändrar hans liv. Chinonso råkar passera förbi just när Ndali tänker hoppa från en bro. Mot alla odds blir de förälskade, men Ndalis välbeställda föräldrar kan inte erkänna en obildad bonde i familjen. De gör allt de kan för att tvinga isär det unga paret. Chinonso inser att det bara finns en lösning: Han måste lämna Nigeria för att skaffa sig en fin europeisk utbildning. Men inget blir som han tänkt sig.

Minoritetsorkestern är en drabbande berättelse om passion, uppoffringar och mänsklig dumdristighet.

HITTA HIT


Kostnad

Pris: 90 - 110 kr

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!