Arkadien – ett förlorat paradis

Nationalmuseum

Senast uppdaterad 2020-08-11

Beskrivning
Förflytta dig till fantasins eget landskap. Konsten i höstens stora utställning, "Arkadien – ett förlorat paradis", handlar om verklighetsflykt och en evig längtan bortom civilisationen. Den berättar om myter och kärleksberättelser som fascinerat människor i tusentals år. Utställningen ställer också frågor om människans roll i naturen – då och nu.

”Arkadien” är namnet på en region i Grekland, men det är också ett landskap för fantasin. Hur Arkadien såg ut, varken den faktiska platsen eller fantasilandet, var det ingen som visste, även om det beskrivits i antik litteratur och i dikter under renässansen. 

I "Arkadien – ett förlorat paradis" visas fransk och italiensk konst från framför allt 1600-talet. Utställningen fortsätter framåt i tiden via 1700- och 1800-tal fram till sekelskiftet 1900 med exempel från svenskt landskapsmåleri. Kända konstnärsnamn är Claude Lorrain, Nicolas Poussin och Salvator Rosa och från senare tid Prins Eugen, Anna Boberg och Otto Hesselbom. Ett antal praktverk har lånats in från brittiska museer.

VISAS 17 SEPTEMBER 2020–17 JANUARI 2021

HITTA HIT

Tunnelbana:
Kungsträdgården, T-centralen, Östermalmstorg
Bussar:
Närmaste hållplatser Nationalmuseum, Kungsträdgården, Karl XII:s torg, Nybroplan.
Tider

17/9 2020–17/1 2021 Se hemsidan för öppettider.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN