Året i köksväxtlandet

Bergianska trädgården

Senast uppdaterad 2020-01-10

Beskrivning
För dig som vill veta hur vi gör för att få ett så välmående köksväxtland, vilket arbete som ligger bakom, förutom planering och hårt slit. På visningen berättar vi om hur vi gör för att få ett välmående köksväxtland. En unik möjlighet att få odlingstips! Tips om sådder, jordbearbetning mm utlovas också!

Vilket arbete ligger bakom Bergianska trädgårdens köksväxtland med sina prunkande kål och maffiga pumpor? Mycket handlar om planering, redan under hösten bedömer vi vilka sorter som fungerat bra, plockar fröer, krukar in material för övervintring och så vidare.

Sortimentet vi visar upp är noga utvalt, vi vill visa den ätbara odlade mångfalden! Här samsas exotiska grödor som quinoa, gamla svenska kulturarvsorter och nya sorter framtagna för att stå emot sjukdomar.

I en botanisk trädgård är det också viktigt att allt vi odlar är dokumenterat och skyltat. Det är ett arbete vi gör på vintern liksom fröbeställningar och inventering av vårt fröförråd.

HITTA HIT

Tunnelbana+buss:
Tunnelbana eller Roslagsbanan till Universitetet.
Buss 50 till Bergiusvägen eller buss 540 till Frescati.

Bil: Roslagsvägen eller E18 till Frescati, avfart vid Naturhistoriska riksmuseet. 
Tider

När: 16/9 kl. 17–18.

Kostnad

Pris: vuxen 80 kr. Betalas med kort eller Swish, direkt till guiden. Ingen föranmälan. Biljetter börjar säljas 15 min. innan visningen. Samling utanför Edvard Andersons växthus.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN