Vernissage: Abstract Layers | Gustav Hjelmgren

Galleri Duerr

Senast uppdaterad 2019-02-06

Beskrivning
7 februari
kl 17.00-21.00
Presentation kl. 18.30

Gustav Hjelmgren, med ett stort intresse för visuellt uttryck, hittar sin inspiration i de tidiga abstrakta expressionisterna. Med en spackelspade som främsta verktyg, manipulerar Gustav färgen och bygger upp lager på lager – antigen direkt eller efter färgen har torkat något - ett medvetet beslut att vidare reflektera och justera kompositionen. Han söker efter sitt eget unika uttryck och tillåta inte bara sin instinkt och undermedvetna känslor styra honom, men också själva materialet och de verktyg han har till hands.

Dessa många lager symboliserar för honom inte bara flera skikten av en livstid men är också en symbol för mångfald, i att de olika lager av färg och färgslag finner harmoni på hans dukar i oväntade kombinationer.

Inspiration finns också i hans djupa samband med naturen - bli det en promenad i skogen eller kraften i det öppna havet. Allt är kopplat och det är dessa förbindelser som få ta plats.

Vi ställer också ut verk av David Eisenhauer, Natalia Mikkola, Serinyà, Matt Miley, Kapoth, Eric Wall och Paul Quant på övre våningen.

Utställningen är öppet under ordinarie öppet tider eller enligt överenskommelse.

Mer info: Artsy

HITTA HIT

Tunnelbanan Karlaplan, promenera längs Karlavägen mot RadioHuset
Buss 4 till sluthållplatsen RadioHuset
Buss 76 till Berwaldhallen, ingång från Linnégatan
Buss 76 till Radiohuset, ingång från Karlavägen
Buss 69 till Berwaldhallen, ingång från Linnégatan
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféNej
Karta

WELMAS FAVORITER JUST NU!