1597 sekunder: ett performativt rollspel

Bonniers Konsthall

Senast uppdaterad 2019-08-30

Beskrivning
1597 sekunder är ett performativt rollspel av konstnären Arseny Zhilyaev och speldesignern och dramatikern Asya Volodina, där du som besökare har möjlighet att deltaga!

1 597 sekunder är Institutet för mästrande av tid en organisation som verkar i en ej definierad framtid. Institutets mål är att alla universums organiserade skapelser ska uppnå odödlighet. Institutet arbetar målmedvetet för att ”optimera tidskontinuum” och dess adepter övar sig i att kontrollera tiden.

Institutet har även som mål att decentralisera människans position som subjekt. För att göra det måste adepten acceptera att transformeras. Det inleds med en process där adepten får lära sig att identifiera sig som vilken sorts organiserad substans som helst. Ju bättre någon är på att se sig själv som ett föremål, desto lättare kommer det att vara för den personen att hantera sin egen tidsoptimering. Eftersom den mänskliga hjärnan kan ägna sig åt intensiv aktivitet i ungefär 26 minuter (eller 1 597 sekunder) åt gången är detta en lämplig tidsrymd för nybörjare att arbeta med.

Vi bjuder på förfriskningar.

Hålls på engelska.

HITTA HIT

Tunnelbana:
S:t Eriksplan, därefter ca 600 m promenad.
Kostnad

Vuxen 100 kr, pensionär/student 80 kr. Entré till utställningen ingår i priset. Begränsat antal platser.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!